Valp/Unghundskurs

Från 3 månader och uppåt. Ger dig och din hund grunden så att ni kan utvecklas vidare tillsammans. Den första tiden med valpen är det mycket som händer och vi tar tillvara alla chanser att belöna spontana initiativ från valpen. Valpen behöver social träning, öva sig på att fokusera på dig trots att det händer en massa annat spännande samtidigt och jätteviktigt, den behöver lära sig behärskning. Du behöver lära dig förstå din valp och hur du skall belöna den på bästa sätt. Den här tiden i valpens liv kommer aldrig tillbaka och små valpar är positiva av naturen. De är lättränade och det är enkelt att skapa goda rutiner för framtiden.Vi övar kontakt och samarbete, koppelträning, inkallning och går på äventyrspromenad. Du får också pröva på spår. Viktiga punkter under kursen:

Relation & Samarbete – ni lär känna och förstå varandra.

Motivation från valpen – den vill gärna komma till dig, träna med dig.

Fokus – kunna koncentrera sig trots att det händer annat runt omkring.

Kontakt – en förutsättning för att valpen skall komma på inkallning, gå fint i kopplet och stanna kvar på kommando.

Belöningsteknik – vad är bästa belöningen för just din valp och hur kan du utnyttja det på bästa sätt?

Kroppskontroll - bygger självförtroende och tränar upp valpens balans och koordinationsförmåga.

Lek – genom lek får du bättre lydnad! Lär dig leka på rätt sätt och du får nyckeln till din valps inre. ALLA hundar älskar att leka.

Behärskning –  Valpen behöver tidigt lära sig behärskning och göra rätt val.

Vi pratar om valputveckling, hundens språk, inlärning, belöningsteknik och akutsjukvård. Varje tillfälle pågår i ca 1 timma och 15 minuter. Teorihäfte med övningar ingår. Vi har en separat teorikväll utan hund.

6 ggr, 1100 kr, max 6 st. Nästa start: mitten av maj, anmäl intresse.